Deel dit artikel op social platform

GGD sluit vaccinatielocatie in Bunschoten

 

GGD regio Utrecht heeft in de strijd tegen het coronavirus een grote capaciteit aan vaccinatie- en testlocaties opgebouwd. Hiermee heeft GGDrU zich maximaal ingespannen om het virus te bestrijden en de volksgezondheid te beschermen.

Nu de meest ingrijpende fase van de coronacrisis geweest is, is het niet meer nodig alle vaccinatielocaties open te houden. Aan het einde van het jaar gaat de GGD daarom 18 kleine locaties in regio Utrecht sluiten en houden zij twaalf locaties open waar inwoners zonder afspraak terecht kunnen voor de herhaalprik. ,,Met deze capaciteit blijven we klaar staan voor toekomstige scenario’s en blijven we ook met 12 locaties dicht in de buurt van de inwoners”, laat de GGD weten.

GGDrU heeft de afgelopen jaren de inwoners gevaccineerd met de boostervaccinatie en verschillende herhaalvaccinaties tegen corona. Hiervoor hebben zij de grote locaties in Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal en Woerden ingezet. De inwoners van de regio Utrecht konden ook terecht op één van de dichtbijlocaties verspreid door de regio. Zo ook in de gemeente Bunschoten.

Najaarsronde

,,Nu de najaarsronde grotendeels achter ons ligt, bevinden we ons in een nieuwe situatie”, laat de GGD weten. ,,We zien dat het aantal bezoekers op de test- en vaccinatielocaties terugloopt. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie heeft inmiddels de mogelijkheid gehad relatief dichtbij gepland of op vrije inloop langs te komen, neemt niet weg dat iedereen nog steeds welkom is voor een herhaalprik op onze 12 overgebleven locaties.”

Tijdens de laatste vaccinatieronde is er actief gemonitord hoe de GGD locaties zijn bezocht. ,,We zien dat het aantal bezoeken dusdanig is afgenomen dat we hebben besloten 18 kleine vaccinatielocaties te sluiten.” Deze locaties zijn: Amersfoort Adventkerk, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, IJsselstein, Leusden, Maarn, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht Stationsplein, Utrecht Krachtstation, Utrecht Overvecht/De Dreef, Woudenberg.