Search
5°C
Deel dit artikel op social platform

Granaten uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht

Dat was schrikken voor een medewerkster van Dierenambulance Eemland. Bij het zoeken naar katten in een oude schuur in Bunschoten werd een granaat uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.

Bij de Dierenambulance Eemland kwam zaterdagmiddag een melding binnen met een verzoek om enkele kippen en eventuele katten te vangen. De eigenaar was ernstig ziek en lag in het ziekenhuis. ,,De kippen waren zo gevangen, maar de katten waren nergens te vinden.” Er werden daarom een aantal vangkooien geplaatst.

 

Bij controle van de vangkooien kwamen medewerkers in de schuur een ouderwetse kinderwagen tegen. ,,Een collega was er op slag verliefd op.” In de kinderwagen zou best wel eens een kat kunnen zitten. Bij het checken trof een medewerkster echter heel wat anders aan, namelijk een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. ,,Oepsss. Gelijk maar afstand genomen en op zondagochtend de politie gebeld. Die kwam gelukkig snel.” Er bleken uiteindelijk twee granaten te liggen in de schuur. Niet bekend is hoe deze daar terecht zijn gekomen.

 

De politie heeft samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de granaten op een veilige plek tot ontploffing gebracht