Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Gratis af te halen: gemeentelijke overkapping

 

In 1998 is bij de herinrichting van het Spuiplein ‘t Spuigat geplaatst. Om meer ruimte te maken voor de markt en terrassen wil de gemeente de overkapping verwijderen van het Spuiplein.

Hiervoor biedt de gemeente de overkapping aan een geïnteresseerde partij aan. Interesse om ‘t Spuigat over te nemen? Dan kunt u tot 30 juni 2023 een mail sturen naar b.tolboom@bunschoten.nl. Bij meerdere geïnteresseerden gaat de voorkeur uit naar een maatschappelijke functie. Hierna wordt geselecteerd op datum en tijd van binnenkomst.

De kosten voor het verwijderen, transport en opnieuw plaatsen van de overkapping komen voor rekening van de geïnteresseerde partij. De gemeente vraagt geen vergoeding voor de overkapping zelf. Wanneer er geen interesse is voor ‘t Spuigat, wordt deze op kosten van de gemeente van het Spuiplein verwijderd.

‘t Spuigat is in 1998 gerealiseerd en grotendeels gemaakt van eiken- en dennenhout. De overkapping is 6,5 meter breed, 4,0 meter diep en 5,1 meter hoog. De overkapping is geplaatst op hardstenen poeren, die vastzitten aan de betonconstructie van de fontein. Deze poeren kunnen daarom niet verwijderd worden. Vermoedelijk kunnen de houten staanders zonder problemen van deze poeren worden getild.