Search
18°C
Deel dit artikel op social platform

Gratis digitale cursussen en hulp in de bibliotheek

 

Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven samen met gemeenten en organisaties door heel het land de Week van lezen en schrijven.

De Stichting roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Omdat digitale vaardigheden tegenwoordig zo belangrijk zijn om mee te kunnen doen in de samenleving, besteedt DigiTaalhuis Bunschoten hier deze week extra aandacht aan met de campagne Digitaal meedoen! Want in de Bibliotheek kun je gratis een cursus volgen en krijg je hulp bij digitale vragen. En dat moet elke inwoner van Bunschoten weten. Je bent welkom in de Bibliotheek!

Donderdag 8 september van 9.30 tot 11.00 uur organiseert DigiTaalhuis Bunschoten een Open DigiTaalhuis in de Bibliotheek Bunschoten. Iedereen is van harte welkom om even binnen te komen. Deelnemers, vrijwilligers en medewerkers zijn aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden over de computercursus, IDO en Digitaal Hulpplein. Ook kan het Taalcafé bezocht worden.