Deel dit artikel op social platform

Groot onderhoud Bisschopsweg Baarn en Eembrug

 

Vanaf 14 september tot en met 18 oktober 2022 voeren Spie, Boonzaaijer en de Versluysgroep in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan een gedeelte van de Bisschopsweg (N414) in Baarn en de brug over de Eem (Eembrug) in Eemnes.Het onderhoud aan de weg en aan de brug wordt gecombineerd uitgevoerd om de overlast voor het verkeer te beperken tot één periode.

De werkzaamheden aan de Bisschopsweg (N414) in Baarn betreffen regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het bestaande asfalt en het aanbrengen van markering en bermverharding. Vanaf woensdag 14 september 06.00 uur tot en met dinsdag 18 oktober, 22.00 uur is de Bisschopsweg (N414) afgesloten vanaf de kruising met de Geerenweg tot De Kronkels. Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaand verkeer tussen Baarn en Bunschoten-Spakenburg omgeleid via de N199 en A1. Ook de bussen volgen de omleiding via de N199 en A1. Voor actuele informatie over de bus kijk op: www.syntusutrecht.nl

Tijdens de wegafsluiting blijven alle panden bereikbaar, behalve tijdens de asfaltwerkzaamheden op zaterdag 17 september (06.00-22.00 uur) en op dinsdag 18 oktober (06.00-22.00 uur). Fietsers blijven gebruik maken van de Geerenweg langs de N414. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang via de parallelweg Geerenweg.

Werkzaamheden Eembrug

De werkzaamheden aan de Eembrug betreffen betonherstel, aanbrengen kathodische bescherming (corrosiebestrijding), vervangen slijtlaag aanbruggen en vervangen brugval.

Vanaf maandag 19 september tot en met maandag 26 september is de doorvaart alleen mogelijk op werkdagen tussen 06.00 en 07.00 uur en tussen 18.00 en 19.00 uur. Buiten deze tijden is geen doorvaart mogelijk. Vanaf vrijdag 14 oktober tot en met maandag 17 oktober is er geen doorvaart mogelijk.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene (weers)omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld bij een stevige wind; het is dan niet verantwoord om de delen van de brug terug te plaatsen. En als het lange tijd hard achter elkaar regent, wordt het asfalteren uitgesteld naar een moment waarop de kwaliteit van het asfalt wel gegarandeerd kan worden.

Voor dit project is een BouwApp beschikbaar voor smartphone of tablet om de planning en de voortgang van het project te volgen: Download en installeer de BouwApp, zoek naar ‘Groot asfaltonderhoud N414, selecteer het project en klik op ‘volgen’.