Deel dit artikel op social platform

Groot onderhoud Bisschopsweg; verkeer tussen Baarn en Bunschoten-Spakenburg omgeleid

Vanaf zondag 29 mei tot en met zaterdag 4 juni 2022 wordt in opdracht van de provincie Utrecht onderhoud uitgevoerd aan de Bisschopsweg (N414) tussen de rotonde met de Eemweg en de kruising met de Eemweg en de Geerenweg in Eemnes.

De werkzaamheden betreffen groot asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Verwijderen asfalt

De werkzaamheden vinden plaats op de N414 vanaf de rotonde met de Eemweg tot de kruising met de Eemweg en de Geerenweg. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande asfalt en de fundering, het aanbrengen van nieuwe fundering en asfalt en het aanbrengen van bermverharding en belijning.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten op zondagochtend 29 mei om 06:00 uur en duren tot en met zaterdagavond 4 juni, 24:00 uur. Het gedeelte van de N414 waar gewerkt wordt is in deze periode geheel afgesloten voor doorgaand verkeer, waarbij de rotonde en de kruising wel toegankelijk blijven. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Wegafsluiting

Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaand verkeer tussen Baarn en Bunschoten-Spakenburg omgeleid via de N199 en A1. Fietsers blijven gebruikmaken van de Geerenweg langs de N414. Tijdens de werkzaamheden is er een aangepaste dienstregeling voor de buslijn 572.