Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Groot paasvuur zorgt voor vonkenregen

De brandweer werd maandagmorgen omstreeks 5.10 uur opgeroepen naar de Zevenhuizerstraat vanwege een buitenbrand. Een paasvuur was ontstoken op een stuk gras, wat resulteerde in een vonkenregen wat gevaar met zich meebracht.

Woningen met rieten daken in de omgeving liepen het risico op een mogelijke woningbrand door de rondvliegende vonken. De brandweer heeft daarom besloten dat het vuur geblust moesten worden. Omstreeks 5.30 uur werd besloten om een extra brandweerwagen die gespecialiseerd is in natuurbrandbestrijding ter plaatse te laten komen.

De brandweerlieden waren geruime tijd bezig met het bestrijden van de brand, die gepaard ging met een aanzienlijke rookontwikkeling. Langs de Zevenhuizerstraat lag een brandslang aan de zijkant van de weg, met behulp van lampjes werd dit duidelijk aangegeven, wat niet voor veel verkeershinder zorgde. In de omgeving was een brandlucht waarneembaar.

Traditioneel worden tijdens Pasen in verschillende delen van Nederland paasvuren ontstoken. Voor het ontsteken van deze vuren is een vergunning van de gemeente vereist. Bij het verlenen van deze vergunningen proberen gemeentes in Nederland vaak een balans te vinden tussen het in stand houden van de paasvuurtraditie en het waarborgen van milieu en gezondheid.