Deel dit artikel op social platform

Henrieke verkoopt kaarsen voor hele zieke kinderen en hun ouders

 

Kyano is negen maanden oud en is met een heftige start ter wereld gekomen. Doordat hij klem kwam te zitten, heeft het ziekenhuisteam hem eruit moeten trekken. Met alle gevolgen van dien.

Kyano heeft hersenbeschadiging opgelopen en zijn ouders kregen te horen dat de baby de meest ernstige vorm van Erbse Parese heeft. Dit houdt in dat er tijdens de geboorte een beschadiging optreedt van de zenuwen die vanuit de nek naar de arm lopen. Het armpje van Kyano is volledig verlamd. Na een elf uur durende operatie kan hij ooit misschien nog iets lichts oppakken, maar kracht zal hij nooit in zijn arm krijgen.

Het verhaal

Een volledig interview met de moeder van Kyano, Henrieke Blokhuis, lezen abonnees in de krant van aankomende vrijdag óf in de nieuwsapp. ,,Ons gezonde mannetje was letterlijk kapotgetrokken tijdens de bevalling.”

Ook Vigo uit Vianen heeft geen makkelijke start gehad. Hij heeft tien weken op de NICU (kinder IC) gelegen en kreeg een stoma door een darmperforatie. De ouders van Vigo hebben een actie opgezet. Toen Vigo in het ziekenhuis lag, kreeg hij een knuffel met een stoma. Dit vonden zijn ouders zó leuk, dat zij dit ook aan zieke kindjes aan wilden bieden.

The Vigo kaars

,,Ze begonnen met de verkoop van ‘The Vigo kaars”’, vertelt Henrieke. ,,Bij iedere verkochte kaars, wordt een kindje op de NICU afdeling van het WKZ blij gemaakt met een knuffel en hun ouders met een kaars.”

En ook Kyano kreeg een knuffel en Henrieke en haar man een kaars toen de baby op de NICU lag. ,,Dit vonden wij zo leuk, dat wij ons ook wel wilden inzetten bij de verkoop”, zegt Henrieke. Inmiddels zijn er zo’n zestig kaarsen verkocht in Spakenburg. ,,Maar we hopen natuurlijk nog veel meer kindjes blij te kunnen maken met dit mooie doel!”, spreekt Henrieke uit.

Om een kaars te bestellen, kan er contact opgenomen worden via: henriekeblokhuis4@gmail.com. Een kaars kost € 16,95.