Deel dit artikel op social platform

Huisartsenactie deze week ook in Bunschoten

 

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren alle huisartsen in Nederland samen actie om te bereiken dat iedereen in Nederland – nu en in de toekomst – nog terecht kan bij een huisarts.

Deze actie is in het belang van alle patiënten van huisartsen. Iedereen in Nederland moet terechtkunnen bij een huisarts maar dat staat helaas behoorlijk onder druk. De verschraling van de huisartsenzorg in Nederland neemt toe. De werkdruk is hoog en wanneer de huisartsen patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz, zijn er vaak lange wachtlijsten. De huisartsenzorg is onmisbaar voor de hele zorg.

Waar de huisartsen aandacht voor vragen met deze actie is meer tijd voor de patiënten, minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten, betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken en dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en de jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdag 1 juli wordt de actieweek afgerond met een manifestatie op het Malieveld in Den Haag.Ook Groepspraktijk Bachlaan doet mee aan deze actie. Om de artsen en alle medewerkers de gelegenheid te geven om mee te doen aan deze manifestatie, is deze praktijk op vrijdag 1 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur alleen bereikbaar voor spoedgevallen.