Deel dit artikel op social platform

Hulp en informatie over handige overheidsapps in de bibliotheek

 

Contact met de overheid gaat steeds meer digitaal. Er zijn inmiddels diverse apps die dit makkelijker en ook veiliger maken.

Tijdens het Thema-inloopspreekuur van het IDO over overheidsapps worden bezoekers gratis op weg geholpen met informatie en uitleg over deze apps. Wie andere vragen heeft over de digitale overheid, is ook welkom op woensdag 19 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Bunschoten.

Voorbeelden van handige apps zijn de app DigiD waarmee je in kunt loggen op verschillende websites van de overheid en ook op websites van bijvoorbeeld je zorgverzekeraar, de Berichtenbox met al je digitale overheidspost bij elkaar of de reisapp van Buitenlandse zaken en Douane die je betrouwbare reisinformatie en reisadvies geeft over je bestemming. Daarnaast heb je MijnGegevens, Aangifte Inkomstenbelasting, KopieID en Stop Heling. Allemaal apps waarmee je het jezelf makkelijker kunt maken.

Over al deze apps kan de medewerker van het IDO meer vertellen en helpen bij het installeren. Bezoekers die nog geen DigiD hebben, kunnen hulp krijgen om dit te regelen. Hiervoor moet wel een paspoort, ID-kaart of rijbewijs meegenomen worden. En wie er één heeft, ook een mobiele telefoon.