Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels haalt ervaren leider binnen

 

IJsselmeervogels heeft Gino Bosz vastgelegd voor volgend seizoen. De controlerende middenvelder komt over van tweedeklasser Unicum.

De 29-jarige Bosz kwam in het verleden uit voor Vitesse, Heracles Almelo, Cambuur, Go Ahead Eagles en het Griekse Doxa Dramas.

Daarna speelde hij voor tweededivisionist TEC, waar zijn eerste seizoen clubtopscorer werd met tien doelpunten. Door persoonlijke omstandigheden koos de sterkhouder begin dit seizoen echter voor een overstap naar V.V. Unicum. Na enkele maanden in de tweede klasse begon het voor Bosz echter weer te kriebelen om op een voor hem passend niveau aan de slag te gaan.

De technische commissie: ,,Gino is een voetballer die kan leunen op een fiks aantal jaar profervaring en heeft zich ook in de Tweede Divisie al van zijn beste kant laten zien. Hij is een speler die beschikt over een uitstekende passing en balbehandeling, heeft een goed afstandsschot en is positioneel sterk. Ook zijn scorend vermogen is een plus. Gino is een rechtsbenige verdedigend ingestelde voetballer die we als leider op het middenveld zien.”