Deel dit artikel op social platform

In bijna alle provincies vlakt prijsstijging koopwoningen af

 

In het tweede kwartaal van 2022 was de prijsstijging van bestaande koopwoningen ten opzichte van een jaar eerder in bijna alle provincies minder groot dan in het eerste kwartaal.

Het aantal woningtransacties lag in alle provincies opnieuw lager dan vorig jaar. De daling was wel kleiner dan in het eerste kwartaal. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

De prijsstijging van bestaande koopwoningen in Nederland kwam in het tweede kwartaal van 2022 uit op 18,4 procent. Een kwartaal eerder was dat 20,3 procent. In bijna alle provincies vlakte de prijsstijging af. Alleen in Drenthe en Overijssel bleef de stijging respectievelijk gelijk c.q. vrijwel gelijk. Verder was in de helft van de provincies de prijsstijging groter dan gemiddeld in Nederland. Met 21,7 procent was de prijsstijging opnieuw het grootst in Flevoland. In Zeeland was de prijsstijging, met 16,1 procent, het kleinst. In Utrecht lag de stijging op 20,1%.