Deel dit artikel op social platform

Informatieavond over diverse vormen van pleegzorg en steungezinnen

 

Het Leger des Heils, de stichtingen Amerpoort, Youké, Timon, de Rading, Present en de Gezinsparaplu houden op 7 september een informatieavond in De Samenklank.

Tijdens deze avond worden alle mogelijkheden van pleegzorg of steungezinnen uitgebreid besproken. Ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal delen en er is mogelijkheid tot het stellen van vragen. Of het nou gaat om laagdrempelig buurcontact of fulltime pleegzorg: alle facetten komen aan bod met allemaal hetzelfde doel: een veilige plek creëren voor een kind.

De avond is voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in pleegzorg of gezinsondersteuning. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden. ,,Van een dagdeel in de week of per twee weken, tot een dag of weekend in de maand of alleen tijdens de vakanties”, geeft Arjanne Wassens, coördinator bij stichting Present aan. ,,Voel je vrij om jezelf te laten informeren, je zit nog nergens aan vast. Veel mensen weten niet dat er ook laagdrempelige ondersteuning of deeltijd pleegzorg bestaat en daarom gaan we alle mogelijkheden bij langs.” Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal en de stichtingen leggen de verschillen uit.

Aanmelden mag, maar hoeft niet. Dit kan via de mail: arjanne.wassens@presentamersfoort.nl. De avond start om 20.00 uur. ,,En ook als je last minute nog wil komen, is dit mogelijk! Voel je welkom.” In de krant van aankomende vrijdag een uitgebreid interview als voorproefje op de informatieavond. Ook hier komen de verschillende gradaties van ondersteuning en pleegzorg aan bod en worden er voorbeelden beschreven.