Deel dit artikel op social platform

Inschrijving Groot Nederlands Johannes de Heer Koor gestart

 

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor start na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie weer op.

Over enkele weken beginnen de repetities voor twee kerstconcerten: op 9 december in Gouda en 17 december in Apeldoorn. Inmiddels hebben zich bijna 500 leden zich aangemeld. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wie ook wil meezingen kan zich aanmelden via de website: www.johannesdeheerkoor.nl. Daarbij geldt wel: vol = vol, in het verleden moest er meermalen een ledenstop worden ingesteld.

Het Groot Nederland Johannes de Heerkoor is een projectkoor dat in de periode 2016 tot en met 2019 vier zeer succesvolle edities kende. Koorleden, afkomstig uit een variatie aan kerkgenootschappen, ontmoeten en herkennen elkaar in de liederen van Johannes de Heer. Het koor repeteert op acht verschillende locaties in Nederland, zodat de reistijd voor deelnemers beperkt blijft. Uiteindelijk vormen de deelnemers tijdens de concerten een groot koor. De repetities zijn in Goes, Alblasserdam, Woerden, Huizen, Renswoude, Doornspijk, Vriezenveen en Wouterswoude. De muzikale leiding is in handen van dirigent Wilbert Magré.

De repetitielocatie in Huizen is in de Kruiskerk, Jacob van Wassenaerstraat 1 op zaterdagmorgen 1 oktober, 29 oktober en 26 november van 10.00 uur t/m 11:30 uur.

Op het programma staan de meest geliefde kerstliederen uit de zangbundel van Johannes de Heer. Daarin is de rubriek ‘Kerst’ één van de belangrijkste gedeelten. Een deel van de liederen is door Johannes de Heer zelf geschreven en gecomponeerd. Telkens weer blijkt dat zijn muziek en liedteksten een gevoelige snaar raken, zowel bij koorleden als bezoekers van de concerten. Met de concerten wordt ook geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Woord en Daad.

Meer informatie www.johannesdeheerkoor.nl.