Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Inzamelactie bij supermarkten voor Oekraïne

Een tijdje terug zette een grote groep enthousiaste vrijwilligers zich in om spullen in te zamelen voor de slachtoffers in Oekraïne en deze te brengen naar de grens Polen-Oekraïne. Deze groep wil nu nogmaals richting de grens gaan, maar wederom niet met lege handen.

,,We gaan 20 mei weer richting Warschau om goederen af te leveren”, vertelt Esmeralda Kooloos. Zij maakt deel uit van de groep vrijwilligers en coördineert dit initiatief samen met Marleen Koelewijn. Marleen vertelt over de actie die nu op de planning staat. ,,20 mei staan wij bij de supermarkten in Bunschoten-Spakenburg met dozen. Mensen die de supermarkt inlopen, ontvangen een briefje met een aantal nodige producten erop. Deze kunnen vervolgens aangeschaft worden en gedoneerd in de dozen. Deze nemen wij mee naar Polen”, legt ze uit. Dit kan donderdag 12 en vrijdag 13 mei mei bij beide Albert Heijns en de Jumbo. De supermarkten werken graag mee aan deze goede actie en hebben daarom van bepaalde producten extra ingekocht.

De vrijwilligers van de groep staan zelf bij de supermarkten om de producten in ontvangst te nemen. Alleen voor Albert Heijn Tuinfluiter zijn nog mensen nodig. Mocht je je willen inzetten, dan kun je je aanmelden bij Esmeralda (06-30 41 65 94) of bij Marleen Koelewijn (06-20 39 84 48). ,,De vorige keer hebben wij al heel veel producten opgehaald en nu hopen wij weer op een geslaagde actie”, melden de dames.