Deel dit artikel op social platform

Jeugdbestuur presenteert met trots eerste jeugdbestuursagenda

 

De eerste jeugdbestuursagenda van het jeugdbestuur van Waterschap Vallei en Veluwe is een feit. Het jeugdbestuur presenteerde onlangs de agenda aan een even zo trots dagelijks én algemeen bestuur van het waterschap. De agenda is nu ook voor publiek te lezen via www.vallei-veluwe.nl/jeugdbestuursagenda.

In de jeugdbestuursagenda zijn door de jongeren vier thema’s aangewezen die zij heel belangrijk vinden, namelijk Waterbewustzijn, Waterschapsbewustzijn, Duurzaamheid en Kwaliteit van de leefomgeving. Binnen het thema Kwaliteit van de leefomgeving benoemden zij twee subthema’s: Bodem en Vergroenen omgeving.

Met deze agenda onder de arm zetten zij zich de komende jaren in om het waterschap te voorzien van gevraagd en ongevraagd advies, maar ook vertalen zij de boodschap van het waterschap rondom deze onderwerpen naar leeftijdsgenoten.

Het jeugdbestuur van Waterschap Vallei en Veluwe bestaat uit zeven jongeren, waaronder één voorzitter: Wilhelmine Rambonnet (voorzitter), Emma van der Zee, Meike Tigchelaar, Silas Spieker, Luuk Linthorst en Tjerk Groot Wesseldijk. De zittingstermijn is één schooljaar, maar alle jongeren hebben aangegeven door te willen gaan. Ze zoeken zelfs versterking! Zodat het Jeugdbestuur van het jaar 2023 misschien wel uit tien jeugdbestuurders bestaat.