Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Jongeren stichten brand op schoolplein en veroorzaken overlast (+ VIDEO)

 

Jongeren hebben donderdagavond brand gesticht op het schoolplein van Christelijk Kindcentrum Bunschoten en basisschool ‘t Kruisrak aan het Vogelpad.

Een buurtbewoner heeft de jongeren aangesproken. Uiteindelijk werden de resten van de brandstichting in een papiercontainer gegooid, wat vervolgens tot brand in de container leidde. De politie is ter plaatse gekomen en heeft geprobeerd de brand te blussen, maar besloten werd om ook de brandweer in te schakelen.

Al snel was duidelijk wie er bij de brand betrokken was. Een van de jongens heeft zich uiteindelijk bij de politie gemeld en toegegeven dat ze een vuurtje hadden gemaakt. Agenten zijn in gesprek gegaan met de jongen en hebben hem naar huis gestuurd, waar de politie een gesprek zal hebben met zijn ouders over de situatie. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de jongen, omdat het Christelijk Kindcentrum Bunschoten en de basisschool ‘t Kruisrak nog geen aangifte hebben gedaan.

De brandweerlieden wisten de brand snel te blussen, maar de container heeft schade opgelopen. Daarnaast zijn er meerdere ontplofte deodorantbussen aangetroffen en is op het schoolplein een houten hok vernield dat bedoeld was voor een nieuw project voor kinderen op de BSO. Buurtbewoners, medewerkers van de school en het kindcentrum geven aan dat er de laatste tijd veel overlast is, sinds de komst van de nieuwe skatebaan.

Daarnaast rijden kinderen met stepjes en skateboarden met regelmatig over het dak van het kindcentrum en de basisschool, en ook over een dertig jaar oude koepel die eigenlijk al aan vervanging toe is. Dit brengt naast schade ook de nodige risico’s met zich mee, omdat jongeren door de koepel heen zouden kunnen zakken.

Jongeren zijn al meerdere keren aangesproken door buurtbewoners en medewerkers van de gebouwen, maar dit lijkt tot op heden weinig effect te hebben gehad. Ook schijnen de jongeren dan soms een grote mond te geven. De politie heeft aangegeven de locatie vaker mee te nemen tijdens surveillances en heeft hen gevraagd om meldingen te blijven maken bij zowel de politie als de gemeente. De betreffende gebouwen zijn eigendom van de gemeente, en na aanleiding van de meldingen zal de gemeente mogelijk maatregelen kunnen treffen, zoals het plaatsen van camera’s.