Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Jongeren voelen zich verantwoordelijk voor nieuwe skatebaan

Jongeren blijken zich verantwoordelijk te voelen voor de skatebaan die gisteren geopend is.

Gisteren en vandaag zijn meerdere jongeren uit zichzelf aan de slag gegaan om de baan weer netjes te krijgen. Omstebeurt gingen ze met bezems aan de slag. Tijdens de opening was het flink druk en hierdoor was er een grote hoeveelheid modder en zwerfafval op de baan terechtgekomen. Aan de zijkant van de nieuwe aangelegde baan ligt zand en het zal nog enige tijd duren voordat er gras groeit. Door de wind waait dit zand soms op de baan.

Als openingsact had de gemeente gisteren geregeld dat er confetti in de lucht werd geschoten, ook dit is allemaal opgeruimd. Helaas bleek de baan wel alweer beklad te zijn met graffiti. Tekens en een naam van een Bunschotense inwoner is aangebracht. Veel jongeren die de baan gebruiken, balen er van dat dit alweer is gebeurt. Een van de aanwezigen hoopt dat het nog verwijderd kan worden. De wethouder heeft gisteren tijdens zijn toespraak ook kenbaar gemaakt dat de gemeente streng gaat optreden bij vernielingen en dat de schade op de ouders verhaald zullen worden.

De nieuwe skatebaan is tot stand gekomen door een petitie die in 2021 is ingediend door een groep jongeren bij de gemeente Bunschoten. De gemeenteraad heeft in november van datzelfde jaar geld beschikbaar gesteld om de skatebaan te vernieuwen.