Deel dit artikel op social platform

Julia Zwaan bekroond tot Miss Teen Diversity Netherlands

Julia Zwaan (16) was finaliste tijdens een nieuw soort missverkiezing: Miss Diversity Netherlands. Zaterdag vond de finale plaats in Urk en Julia ging met dé kroon op haar hoofd naar huis.

,,Bij Miss Diversity gaat het om het doel waar je voor staat en dat is wat mij enorm aanspreekt”, gaf Julia in een eerder interview in de Bunschoter aan. ,,Het gaat er niet om welk maatje je hebt: iedereen is welkom en mag meedoen. Dat is voor missverkiezingen in de wereld een grote stap.”

aandacht voor drugs

Julia vroeg tijdens haar deelname aandacht voor drugs onder jongeren. En dat heeft een reden. ,,Ik heb het drugsgebruik van heel dichtbij meegemaakt”, vertelt de miss. ,,Ik hoef niet te vertellen dat drugs slecht is; dat weet iedereen al. Maar mensen weten de gevolgen niet en wat er kan gebeuren”, vertelt Julia. Tijdens de finale waren er diverse rondes. Waaronder een ‘speech’ ronde waar Julia haar verhaal deed.

‘Ik wil mijn verhaal vertellen’

¿Er konden verschillende awards gewonnen worden tijdens de finale. Maar Julia ging er met de hoofdprijs vandoor. Ze is nu Miss Teen Diversity Netherlands 2022. Dat betekent dat Julia in oktober naar Engeland gaat voor de finale met een aantal andere landen. ,,Ik wil dolgraag mijn verhaal vertellen aan de wereld. Ik was daar eerst nog niet klaar voor, maar ik wil er heel graag over durven spreken.”