Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Jumbo nog vier weken open voor start grootscheepse verbouwing

 

Er staat een omvangrijke verbouwing op het programma bij de Jumbo. Tot en met woensdag 24 mei is de supermarkt nog geopend, maar daarna sluit de winkel drie weken voor het ondergaan van een regelrechte make-over. Voor woensdag 14 juni staat de feestelijke heropening op de agenda, uiteraard compleet met openingsactie.

Op de laatste dag voor de verbouwing sluit de Jumbo om uiterlijk 17.00 uur. Die dag staat in het teken van de uitverkoop van versproducten zoals zuivel en diepvries. Koopjesjagers kunnen dan derhalve hun slag slaan. De broodafdeling valt daar overigens buiten omdat dit onder de noemer dagvers valt.

Vervolgens wordt de winkel leeggehaald en vindt de sleuteloverdracht plaats aan het team dat de supermarkt onder handen gaat nemen. Deze operatie duurt anderhalve week. Daarna wordt gestart met het weer inrichten van de winkel met kruidenierswaren en tot slot met versproducten. Het toch al ruime assortiment zal nog ruimer worden.

In totaal is de Jumbo drie weken gesloten. Maar daarna zullen de bezoekers het prachtige resultaat met eigen ogen kunnen zien. De winkelindeling en -inrichting zal onherkenbaar zijn ten opzichte van de huidige situatie. Grote blikvanger wordt het versplein. Hier zullen onder andere in de verskeuken belegde broodjes, pizza’s en grilspecialiteiten verkrijgbaar zijn. Dit plein belooft een echte trekker te worden.

Kassapark

Ook het kassapark en de servicebalie ondergaan flinke veranderingen. Zo komen er naast de reguliere kassa’s ook zelfscankassa’s. Tevens wordt het scannen van de boodschappen mogelijk zodra deze in het winkelwagentje gedaan worden.

Een noviteit is de kletskassa. Deze is speciaal voor mensen die geen haast hebben en graag een babbeltje met iemand maken. De caissière heeft alle tijd voor een praatje over het weer, of voor het uitwisselen van de laatste nieuwtjes. Verder blijft het mogelijk voor een tussenstop aan de koffietafel plaats te nemen. Voorts komen er elektronische prijslabels, gaat het magazijngedeelte op de schop en komt er een prachtige nieuwe kantine.

Het personeelsbestand ondergaat vrijwel geen wijzigingen, al worden nog wel nieuwe enthousiaste medewerkers gezocht om het team verder te versterken, zowel fulltime als parttime. Zie voor meer informatie de advertentie elders in deze krant.

Veel medewerkers van de Jumbo werken er al jaren, wat aangeeft dat er sprake is van een goede werksfeer en onderlinge betrokkenheid.

De winkel van Jumbo in zorg- en wooncentrum De Haven blijft behouden. De toelevering van de producten zal echter voortaan niet meer vanuit de supermarkt aan het Oostpoortplein plaatsvinden, maar vanuit een distributiecentrum van het supermarktconcern.

Nieuw

Nieuw is filiaalmanager Kees de Reuver. Deze inwoner van Harderwijk is de opvolger van Jan van Wincoop, die recent de winkel aan de Jumboketen verkocht.

De Reuver is gepokt en gemazeld in de supermarktwereld en neemt derhalve een schat aan ervaring met zich mee. Een vertrouwd gezicht in de dagelijkse leiding blijft Jeroen van Dijk, die de functie van assistent-filiaalmanager vervult. Graag wil hij er met De Reuver en het team van enthousiaste medewerkers voor zorgen dat de supermarkt de Spakenburgse sfeer blijft ademen.