Deel dit artikel op social platform

Jumbo van Wincoop binnenkort in andere handen

Jumbo van Wincoop krijgt een andere eigenaar. Per maandag 17 april draagt Jan van Wincoop de supermarkt over aan de moederorganisatie, die op zoek gaat naar een opvolger voor hem.

De riante supermarkt aan De Ziel staat aan de vooravond van een grootscheepse verbouwing. Deze gaat plaatsvinden van 24 mei tot en met 13 juni, wat tegelijk betekent dat de winkel in die periode gesloten zal zijn.

Voor de verbouwing is uiteraard een flinke investering nodig. Vanwege zijn leeftijd in relatie tot de terugverdientijd van deze investering en omdat hij geen opvolgers heeft, geeft de 57-jarige Jan van Wincoop er de voorkeur aan dit aan een ander over te laten.

Dubbel

Jan van Wincoop is sinds 1995 werkzaam in de lokale supermarktwereld. Eerst aan de Tuinfluiter met A&P. Daarna volgde in 2000 een periode bij Super de Boer aan de Broerswetering waarbij in 2007 ook de EDAH-supermarkt aan de Almarestraat werd overgenomen. In 2008 verdwenen deze Super de Boer en kwam er een nieuwe Super de Boer aan De Ziel waarna in 2010 overgestapt werd op de Jumbo-formule. Bij elkaar een periode van 28 jaar. ,,Het voelt heel dubbel omdat je op een gegeven moment een keuze moet maken, die je eigenlijk niet wilt maken. Want het liefst waren mijn vrouw en ik nog een jaar of vier doorgegaan. Maar we staan nu op het punt dat er opnieuw geïnvesteerd moet worden waardoor je toch een bepaalde keuze moet maken”, legt de ervaren supermarktondernemer uit.

Mooie tijd

Het huidige personeel blijft voor de supermarkt behouden. Van Wincoop: ,,Alle personeelsleden worden overgenomen. Dat betekent tevens dat Jeroen van Dijk filiaalmanager blijft.”

Na de wisseling van de wacht draait de winkel nog vijf weken door in de huidige opzet, waarna de boel op z’n kop gaat.

Jan van Wincoop terugblikkend: ,,In de achterliggende jaren heb ik veel meegemaakt. Ik kijk terug op een hele mooie tijd. Voordat ik hier kwam, kende ik het dorp niet. Vervolgens kom je in het dorp en moet je je plekje vinden. En dat is gelukt. Het voelde hier altijd vertrouwd en als een warm bad. Ik heb hier een geweldige tijd meegemaakt. Daar zijn wij de klanten en ons personeel zeer erkentelijk voor.”