Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Keezenavond voor realiseren van wens op Bavinckschool

Een glijbaan vanaf de eerste verdieping van het schoolgebouw naar het schoolplein is de wens van elke basisschoolleerling.

De Activiteitencommissie van de Bavinckschool in Bunschoten wil deze wens laten uitkomen. Op dit moment wordt het voormalige gebouw van de Bavinckschool gerenoveerd en zodra de school klaar is, willen ze de glijbaan plaatsen bij de school. Volgens de activiteitencommissie is dit een grote wens van de leerlingen.

Voor dit plan is echter veel geld nodig. Om geld in te zamelen werd woensdag een keezenavond gehouden in het tijdelijke schoolgebouw. Keezen is een Oud-Hollands bordspel dat kan worden omschreven als een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. Keezen heeft een hoog ‘pestgehalte’ en naast enig tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een belangrijke rol.

Het spel is niet onbekend in Bunschoten, waar een Keezclub actief is. Een lid van de AC-commissie zit op deze club en was daarom bekend met het spel. Daarom werd besloten om deze avond te organiseren. Drie potjes werden gespeeld.

Er hadden zich 26 teams opgegeven voor de avond, maar het opgehaalde bedrag is niet voldoende om het plan te realiseren. Daarom zal de activiteitencommissie meer activiteiten organiseren, waaronder een voorjaarsmarkt. Eerder werd ook al een flessenactie gehouden om geld in te zamelen.