Deel dit artikel op social platform

Ken je mij? Een dag van AndersOm op de Eemlandhoeve

 

Hoe denkt u, hoe denk jij over het onderwerp LHBTI+? Wat is jouw visie? Wat weet u, wat weet jij over dit onderwerp? Wat roept het bij je op?

Op 24 september verzorgt AndersOm een dag met het thema ‘Ken je mij?’ ,,Want het kennen van de ander staat wat ons betreft voorop. Pas dan kan je ruimte creëren om kennis en persoonlijke kijk rustig met elkaar te delen. Het gaat over onze medemensen en daar hoort zorgvuldigheid bij. Ben je bereid de ander echt te leren kennen? Je eigen oordeel of mening even te parkeren; te luisteren en te delen; even met iemand op te lopen? Wat zou het gaaf zijn als we die sfeer met elkaar neer kunnen zetten; ondanks alle verschillen die er zijn”, aldus een woordvoerder van AndersOm.

Op zaterdag 24 september van 10.00 tot 16.30 uur op de Eemlandhoeve is de eerste AndersOm dag. ,,Hét LHBTI+ evenement waar je bij wil zijn, waar je jezelf mag zijn, waar je elkaar mag ontmoeten, inspireren en beleven. AndersOm wil er voor elke burger zijn ongeacht kleur, afkomst, levensvisie, of de kijk op het onderwerp. Ondanks verschillen willen we met elkaar samenleven en met respect de ander tegemoet treden.”

De dag wordt om 10.30 uur geopend door burgemeester Melis van de Groep.

Een kleine greep uit het programma:

– Reageer en stuur bij als toeschouwer in het toneelspel van Eduscènes

– Werk mee aan het kunstproject met Bob Venes

– Ga het gesprek aan met de dominees Drost en Janssen

– LHBTI+ University met prof. dr. den Heijer over intersekse, transgender en transitie

– Laat je creativiteit de vrije loop bij Dirk

– Denk mee over maatschappelijke issues met wethouder van Asselt

– Beweeg je fit met Marcel Wubs in een clinic met lichte zelfspot

Kijk voor het volledige programma op de website van AndersOm: www.anders-om.nl.