Search
2°C
Deel dit artikel op social platform

Keuze voor goedkopere vakantie

Nederlanders maken vanwege inflatie andere keuzes als het gaat om hun wintervakantie. Dit komt naar voren uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Interhome. De 44% die deze winter een vakantie op de planning heeft staan, geeft vooral de voorkeur aan een bestemming waar de prijzen doorgaans lager liggen of kiest ervoor om op locatie minder geld uit te geven.

Interhome deed onderzoek naar de wintervakanties van Nederlanders. Hiervoor werden ruim 1.000 Nederlanders ondervraagd. Een groot deel van de respondenten past hun plannen voor de vakantie tijdens de wintermaanden aan vanwege de inflatie.

Zo kiest een op de tien vakantiegangers deze winter specifiek voor een land waar de prijzen vaak lager liggen. Opvallend is dat dit voornamelijk de groep 25- tot en met 34-jarigen betreft. Zij reizen van alle leeftijdscategorie√ęn het liefst af naar een bestemming waar de prijzen doorgaans minder hoog liggen. Daarnaast kiest een op de tien Nederlanders ervoor om te reizen naar bestemmingen waar de prijzen in de winter in vergelijking met de zomermaanden een stuk lager zijn.

Vanwege de inflatie worden er dus andere keuzes gemaakt als het gaat om vakanties in de winter. Toch lijken Nederlanders, als het om eten en drinken gaat, minder bewust te zijn van hun portemonnee. Eenmaal op bestemming, heeft een groot deel van

Nederlanders (42%) er geen problemen mee om iets meer geld uit te geven aan het diner. Meer betalen voor drankjes is wat minder populair, 35% van de Nederlanders zegt iets meer te willen betalen voor drankjes in vergelijking met hun uitgaven thuis.