Deel dit artikel op social platform

Kinderen nemen sportdaglied op

‘Als de sportdag is gekomen’: wie kent dit sportdaglied nog? Omdat deze sportdagversie van het nummer van Jan Smit alweer een beetje verjaard is, wordt er dit jaar een nieuw sportdaglied opgenomen. En daarvoor ging een groepje kinderen een échte studio in.

Paul Schuurman, eigenaar van The Van Studios, gelegen aan de Garnalenweg, werd benaderd door de sportdagcommissie. Of hij een nieuw sportdaglied wilde componeren en daar was Paul gelijk enthousiast over. Hij componeerde een nieuw lied en nam de tekst op met zangeres Aline Dijkema.

‘Vandaag is het de sportdag, yeah yeah’. Dit is alvast een tipje van de sluier van het sportieve lied dat eraan zit te komen. Het lied gaat over het plezier van de sportdag. Over het sporten en de spellen. Helemaal toepasselijk, nadat de sportdag twee jaar op rij werd afgelast. Door middel van een vrolijke deun kun je haast niet stil blijven staan. Het lied is wederom geschreven op de wijs van een bestaand nummer. Dit keer wel op een Engels liedje: Better When I’m Dancin’ van Meghan Trainor. Vrolijk, enthousiast en vooral heel energiek.

Nadat Aline haar deel had ingezongen, was het tijd om een aantal kinderen naar de studio te roepen. Er was namelijk een groepje kinderen bij elkaar gezocht die wel houden van een liedje en een dansje. Zij krijgen namelijk ook een rol in het nummer, speciaal gemaakt voor de sportdag. Zij mochten heel professioneel hun zangkunsten opnemen in de studio van Paul. En wat hadden ze een plezier! Het was nog best moeilijk om stil te staan. Maar dat moest wel, want ieder geluidje was te horen op de microfoons. Er wordt binnenkort ook een dansvideo opgenomen, waarbij de kinderen wél hun beste dansmoves mogen laten zien. Hier is ook een speciale choreografie voor bedacht. Tijdens de sportdag op 20 mei wordt het lied live gezongen met een band.