Deel dit artikel op social platform

Klacht over ruiters op fietspad

 

Bij de gemeente is een klacht gemaakt over ruiters die gebruik maken van het fietspad rondom sportpark de Vinken.

De melder heeft naar eigen zeggen al eerder een melding gemaakt bij de gemeente. Door de melder zijn ook foto’s gemaakt om de situatie aan te tonen. Op foto’s is onder andere zichtbaar dat het fietspad vol met paardenpoep ligt en een ruiter die met zijn paard gebruik maakt van het fietspad. Het fietspad is smal rondom het sportpak en daardoor kan het als vervelend ervaren worden als er een fietser wordt ingehaald door een ruiter met zijn paard.

Regelement

Volgens het reglement verkeersregels moeten ruiters gebruik maken van een ruiterpad. Indien een ruiterpad ontbreekt moet gebruik gemaakt worden van de berm of de rijbaan. Fietspaden en fiets/bromfietspaden worden niet als rijbanen gezien. Formeel is het dus ook niet toegestaan om gebruik te maken van een fietspad. Voor de veiligheid kan het soms wel veilige zijn om gebruik te maken van de rijbaan of berm.

De melder geeft aan te snappen dat handhaving lastig is voor de gemeente. Ze stelt daarom voor dat de gemeente in gesprek gaat met het bestuur van de manege op het sportpark.