Deel dit artikel op social platform

Komend weekend geen treinen van en naar Amersfoort Centraal

Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur rijden er geen treinen van en naar station Amersfoort Centraal. In dit weekend voert ProRail verschillende werkzaamheden uit, onder meer ter voorbereiding op de grote ombouw volgend jaar. NS zet bussen in en er zijn omreisroutes.

De sporen rondom Amersfoort zijn toe aan vernieuwing. In 2024 vernieuwt ProRail een groot deel van de sporen aan de westzijde van Amersfoort Centraal. ,,We ontknopen ze en richten de wissels slimmer in. Ook vervangen we op het gehele emplacement het beveiligingssysteem en verlengen we het spoor voor de zogenaamde PON-trein.”

,,Daarnaast vervangen we kabels, leidingen en wisselverwarming en brengen we het perron bij spoor 1 op de juiste hoogte. Wanneer alle werkzaamheden in 2024 gereed zijn, kunnen de treinen sneller rijden. Hierdoor neemt de reistijd tussen Utrecht en Amersfoort af. In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober voeren we de eerste voorbereidingen voor deze werkzaamheden uit.”

Omdat er geen treinen rijden, werkt ProRail op meerdere plekken tegelijk. ,,Zo vervangen we bij Hoevelaken bovenleidingsportalen: de constructies waar de bovenleiding aan hangt. Hier vernieuwen we ook kabels. Tussen Den Dolder en Amersfoort en tussen Amersfoort en Nijkerk voeren we verschillende onderhoudswerkzaamheden uit, onder andere aan de bovenleiding. Bij station Amersfoort Centraal werken we aan de technische huisjes langs het spoor en vernieuwen we bevestigingsmiddelen. Tot slot vernieuwen we op een deel van het traject tussen Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst de spoorstaven.”

Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk van en naar station Amersfoort Centraal. Er worden bussen ingezet door zowel Connexxion als NS. Ook zijn er verschillende omreisroutes. Check vooraf de reisplanner.