Deel dit artikel op social platform

Komend weekend KUNSTroute

 

Komend weekend (vrijdag 16 en zaterdag 17 september) is de tiende editie van de KUNSTroute in de gemeente Bunschoten.

Een tweedaags evenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. De route gaat dit jaar langs 26 locaties waar een diversiteit aan kunst te zien is.

De deelnemende kunstenaars zijn uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema ‘Kunst en Lef’ te verwerken. De tentoonstelling is te zien in het gemeentehuis, waar de KUNSTroute start. Voor bezoekers de gelegenheid om van alle deelnemende kunstenaars een kunstwerk te zien en zo een eigen route te bepalen voor bezoek aan het atelier van de kunstenaar.

In het gemeentehuis is ook de expositie van de Buitenschilderdag te zien en heeft de Historische vereniging Bunscote een boeiende presentatie over de Spakenburgse taal. Nieuw is de kinderEXPOSITIE van kinderen die wekelijks bij kunstenares Rachel Poort leren schilderen. Voor de kinderen is er in het gemeentehuis een KidsKunstroute.

De bezoekers in het gemeentehuis hebben de gelegenheid om hun favoriete kunstenaar voor te dragen voor de Publieksprijs 2022.