Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Kwaliteitscertificaat voor DigiTaalhuis Eemland

DigiTaalhuis Eemland, uitgevoerd door de Bibliotheek Eemland, heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Dit wordt gevierd met de deelnemers van de activiteiten van DigiTaalhuis Bunschoten op donderdag 9 juni om 10.00 uur in de Bibliotheek Bunschoten.

Samenwerken

DigiTaalhuis Eemland werkt samen met partners aan de geletterdheid van inwoners. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft DigiTaalhuis Eemland de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Blij met de uitslag

Afgelopen jaren is hard gewerkt aan het DigiTaalhuis en de Bibliotheek Eemland is dan ook erg blij met de uitslag. Volgens de auditor van CBCT hebben ze een ,,actief en betrokken DigiTaalhuis gezien.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.