Deel dit artikel op social platform

Leerlingen Griftland zamelen geld in met zelfbedachte acties

 

Het Griftland College hield vrijdag zijn jaarlijkse actiedag. Tijdens deze dag proberen tweedeklassers zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel.

Dit jaar is gekozen voor de Stichting Vluchteling. De actie werd gehouden in Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten. Dit betreffen plaatsen waar de leerlingen van de school vandaan komen.

Leerlingen van de school mochten zelf ideeën bedenken om geld op te halen. In Bunschoten waren twee groepen met leerlingen aanwezig. Bij de haven stonden twee jongens stroopwafels en cake te verkopen. Voorbijgangers werden beleefd aangesproken door de jongens of ze iets wilden kopen bij de kraam. Aan hun tafel hadden ze een zelfgemaakte poster geplakt om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Op de poster stond onder andere dat elke cent helpt. Om de verkoop te bevorderen hadden de jongens ook berichten gestuurd naar hun familieleden. Veel familieleden wilden wel iets kopen bij de jongens en daardoor hadden ze al snel een bedrag van € 40,- opgehaald.

Op het Spuiplein stonden drie meisjes. Ze hadden een kraam met koffie, groene thee en limonade. Bij aankoop mochten klanten een koek uitzoeken. De kraam was versierd met een slinger een kleurrijke kleed. Hierdoor trok deze kraam ook de aandacht van voorbijgangers. Aan alles hadden de ondernemende meiden gedacht. Zo was het mogelijk om te betalen via een QR-code en waren vuilniszakken opgehangen zodat klanten hun drinkbeker konden weggooien. De meiden hadden aan het begin van de morgen € 6,- opgehaald, maar toen was het nog niet druk in het centrum.

Gedurende het schooljaar zal de school nog meer activiteiten houden om geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Het Griftland College vindt het belangrijk dat leerlingen maatschappelijk betrokken te zijn. Vanmiddag zal de school de opbrengst van de actie bekendmaken. Voor de leerlingen was het een leerzame dag.

Aan het einde van het schooljaar zal de school ook nog meedoen aan de Nacht van de Vluchteling. Tijdens deze nacht lopen deelnemers een route van 40 of 20 kilometer, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking.

Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden. Daarnaast wordt oorlogsslachtoffers ook psychosociale steun geboden ter verwerking van traumatische ervaringen.

VIDEO