Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Leerlingen herdenken Tweede Wereldoorlog bij geadopteerde oorlogsmonumenten

Adopteer een Monument is een landelijk onderwijsproject, waarbij leerlingen een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt ‘adopteren’.

Aan de hand van dit monument leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daarbij horen. In de gemeente Bunschoten doen verschillende scholen mee aan dit project.

Meerdere basisscholen besteden in de klas aandacht aan de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het verhaal achter het door hun geadopteerde monument. Door het bijwonen van een herdenking bij het monument, maken de leerlingen kennis met de traditie en de rituelen van herdenken.

De leerlingen van de Calvijnschool houden maandag 22 april om 13.30 uur een herdenking bij de Tankversperring op de Oostdijk. Hierbij is burgemeester Melis van de Groep aanwezig.

Leerlingen van de Bavinckschool herdenken, in aanwezigheid van wethouder Peter van Asselt, op donderdag 25 april om 13.30 uur de Tweede Wereldoorlog. Dit gebeurt bij het grafmonument op begraafplaats Memento Mori.

Diezelfde dag vindt om 13.15 uur ook een herdenking plaats bij het monument (plaquette) in de Veenestraat door Het Talent.

Eerder deze maand hield het Oostwende College al twee herdenkingen bij het monument op het Spuiplein.