Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Leerlingen ruimen zwerfafval op in de buurt

Wethouder Wim de Jong was vrijdag op bezoek bij de Groen van Prinstererschool en de School met de Bijbel. Op beide scholen gaf hij het startsein voor de Week van Mooi Schoon.

In de gemeente Bunschoten doen dit jaar deze twee scholen met in totaal 230 leerlingen mee aan de zwerfafvalopruimactie.

Tijdens de startmomenten van de Week van Mooi Schoon overhandigde de wethouder aan beide scholen de boeken ‘Weg met de wegwerpwereld’ en ‘Foeksia redt de natuur’. Daarna gingen de leerlingen (voorzien van opvallende hesjes en met handschoenen, afvalgrijpers en vuilniszakken) de buurt in om zwerfvuil op te ruimen.

De Week van Mooi Schoon is een jaarlijkse actie waarbij leerlingen van basisscholen in de buurt zwerfafval opruimen. Een educatieve activiteit als onderdeel van bewustwording over het voorkomen van afval, en zwerfafval in het bijzonder. Dit jaar gaan meer dan 6.800 leerlingen van ruim 100 basisscholen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.