Deel dit artikel op social platform

Maak het verschil als jongerenmaatje!

 

Heb jij tijd en vind je het leuk om iets voor een jongere te betekenen? De Boei zoekt enthousiaste en proactieve jongerenmaatjes vanaf 18 jaar.

Bij het Maatjesproject worden jongeren van 10-20 jaar gekoppeld aan een getrainde vrijwilliger (jongerenmaatje). Het gaat om individuele, positieve aandacht. Doordat de vrijwilliger wekelijks of tweewekelijks samen met de jongere alledaagse en leuke sportieve activiteiten onderneemt, ontstaat er een band waardoor de vrijwilliger met een jongere mee kan denken.

De vrijwilliger sluit aan bij de wensen van de jongere en biedt een luisterend oor. In het voorjaar en najaar organiseert De Boei een introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers.

De Boei koppelt vrijwilligers één-op-één aan iemand die op een bepaald punt in het leven even een maatje nodig heeft. Samen iets leuks doen, sporten, of gewoon even bijkletsen.

Tijdens een intakegesprek kun je jouw voorkeuren, interesses en hobby’s aangeven. Daarna gaat De Boei op zoek naar iemand die hierbij aansluit. Een leuke ‘match’ tussen een maatje en een jongere is namelijk erg belangrijk.

Wil je graag iets doen voor een ander of past het bij je studie, neem dan contact op met Amelita Kamerman van De Boei, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of mail naar a.kamerman@deboeibunschoten.nl Je bent van harte welkom.