Deel dit artikel op social platform

Man ernstig gewond na val van trap

 

Er heeft vanochtend rond 09.22 uur een incident plaatsgevonden in een woning aan de Kemphaan. Volgens een buurtbewoner was er een man van een ladder gevallen op de zolderverdieping.

Zijn verwondingen leken dusdanig ernstig dat naast meerdere ambulancevoertuigen, er ook een traumahelikopter werd ingezet.

De politie was al aanwezig in het dorp en arriveerde daardoor als eerste. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer gestabiliseerd. Toen de traumahelikopter al boven de woning vloog, werd duidelijk dat de inzet van de traumahelikopter niet meer nodig was. Vanwege de verwondingen kon de man niet via de trap naar beneden. Daarom werden ook twee brandweervoertuigen ingezet. Brandweerlieden hebben een deel van een raam verwijderd.

Met een ladderwagen werd de man via het zolderraam naar beneden gebracht. Dit ging niet gemakkelijk; de ladderwagen kon er namelijk lastig bij komen. Uiteindelijk heeft een brandweerman zich vastgemaakt aan het bakje van de ladderwagen en is gedeeltelijk op het dak van de woning gaan staan om het slachtoffer aan te pakken die op een wervelplank lag.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. Het incident trok veel bekijks van buurtbewoners.