Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Meerdere geldautomaten buiten gebruik

 

Tijdens het pinksterweekend waren er meerdere geldautomaten in Bunschoten die niet gebruikt konden worden, waardoor inwoners voor lege geldautomaten stonden. Op sommige locaties zijn de geldautomaten nog steeds buiten werking.

,,Eind mei is altijd een enorme piek in het opnemen van contant geld in Nederland. Dit komt door uitkering vakantiegeld, veelal in combinatie met evenementen tijdens de feestdagen. Wij proberen daar natuurlijk zoveel mogelijk op in te spelen, maar ontkomen er niet aan dat op sommige locaties de automaat leeg komt te staan. Deze worden uiteraard zo snel mogelijk weer in gebruik genomen”, aldus Margo van Wijgerden, woordvoerder van Geldmaat.

Daarnaast is er bij Bruna een storing opgetreden bij een geldautomaat, waarvoor een monteur moet worden ingeschakeld om het probleem te verhelpen. Bruna biedt de geldautomaat als een extra dienstverlening aan de klanten in de winkel aan.

,,Dit effect wordt versterkt als een automaat door storing uitvalt en daar is in Bunschoten helaas ook sprake van bij de automaat aan De Ziel 53. Dat betekent dat andere automaten extra belast worden. Automaten die nu nog buiten gebruik zijn, staan bij Albert Heijn binnen. Deze worden zo snel mogelijk (deze week) weer in gebruik genomen.”

Vanwege veiligheidsoverwegingen kan de exacte datum van het vullen van de automaten niet worden bekendgemaakt.