Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Montmartre op het Zeilmakersplein

 

De Spakenburgse Dagen komen er weer aan! Na twee jaar is het zover op 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus. Daarbij is het dit jaar de vijftigste keer, dat deze dagen gehouden worden. Reden om er iets extra’s van te maken en Bunschoten-Spakenburg weer eens op de kaart te zetten.

Naast de vertrouwde activiteiten wil de organisatie ook nieuwe, eigentijdse elementen aan de dagen toevoegen. Activiteiten die interessant zijn voor bezoekers uit het eigen dorp en voor hen die van verder weg komen.

Het Cultuur Platform is door de organisatie van de Spakenburgse Dagen gevraagd om mee te denken over aandacht voor cultureel erfgoed, kunst en muziek.

Op de Spakenburgse Dagen wil het Cultuur Platform graag een kunstplein realiseren. Een soort Montmartre op het Zeilmakersplein. Een plein met Spakenburgse kunstenaars die onder de parasol aan het werk zijn, waar kunst te zien is op ezels en in kramen.

,,Heb lef, ga daar live aan het werk! Schilderen, beeldhouwen, muziek maken, welke kunstvorm maakt niet uit. Hiervoor hebben we al wat aanmeldingen gekregen, maar er is nog voldoende ruimte op het plein. Doe mee! Wellicht maak je mensen enthousiast om werk te kopen of mee te doen aan workshops die je organiseert. Schrijf je in voor één of meerdere Spakenburgse Dagen. Misschien ken je mensen die ook willen meedoen. Het mogen verschillende kunstvormen zijn”, zo laat het Cultuur Platform weten.

Voor meer informatie of aanmelding: secretariaat@cultuurplatformbunschoten.nl