Deel dit artikel op social platform

Motorvaartuigen verboden in Rengerswetering

Het wordt weer mooi weer, want de lente is aangebroken! Veel mensen besluiten dan ook weer om te gaan varen. Er zijn een aantal regels die gelden voor boten en aanlegvoorzieningen in Rengerswetering. Dit om de kwaliteit van de woonomgeving te behouden.

Met ieder vaartuig zonder verbrandingsmotor, zoals: kano’s, roeibootjes of fluisterbootjes, mag er gebruik worden gemaakt van de wateren in en rondom Rengerswetering. Kortom: ieder vaartuig wat wordt aangedreven met spierkracht, windkracht of elektriciteit mag in dit gebied varen.

Om de (milieu)kwaliteit van het water te waarborgen en om geluidsoverlast voor de bewoners tegen te gaan, is het niet toegestaan om gebruik te maken van motorvaartuigen. Dit betekent dat ook in Rengerswetering het gebruik van verbrandingsmotoren is verboden.

Bewoners van wie de tuin grenst aan het water kunnen hun boot direct achter hun tuin aanleggen op eigen gemaakte aanlegvoorzieningen. Bewoners van wie de tuin niet aan het water grenst mogen dit uitsluitend doen aan de daarvoor bestemde plaatsen. Dat is de haven (kruising Geerkampen-Bunschoter Veenkamp) en de in de openbare ruimte gelegen vlonders.