Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Nog veel vrijwilligers gezocht voor NLdoet

Volgende maand vindt weer NLdoet plaats in Nederland. Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. Dit jaar zal NLdoet plaatsvinden op 15 en 16 maart. Op deze dagen wordt iedereen opgeroepen om vrijwilligerswerk te doen. Ook in Bunschoten zijn ze op zoek naar vrijwilligers.

Handbalvereniging HVBS

Na 20 jaar heeft Handbalvereniging HVBS eindelijk weer een eigen clubhuis. Dit nieuwe clubhuis wordt casco opgeleverd en vrijwilligers zullen de binnenkant en het interieur volledig up-to-date moeten maken. Ze zijn daarom op zoek naar acht vrijwilligers die op zaterdag 16 maart willen helpen bij deze werkzaamheden. Het doel is om het clubhuis vanaf mei in gebruik te nemen en het tot een clubthuis te maken voor leden en vrijwilligers.

Stichting Sprank – locatie Stavoren

Op zaterdag 16 maart wil Stichting Sprank zich klaarmaken voor het voorjaar door de tuin en het huis een frisse beurt te geven. Ze zoeken vier vrijwilligers om de woonkamers schoon te maken, de straat en balkons netjes te maken en deze op te fleuren met mooie voorjaarsbloemen. Na de werkzaamheden willen ze de harde werkers en de doelgroep met verstandelijke beperking bedanken met een high tea.

Stichting Sprank – locatie Urk

Ook op de locatie Urk van Stichting Sprank zijn vrijwilligers nodig. Ze willen daar de zolder opknappen, met onder andere schilderwerkzaamheden. De zolder zal gebruikt worden als ruimte om met collega’s en cliënten tot rust te komen, te werken of een gesprek te voeren in een gezellige omgeving. Omdat ze dit zelf niet kunnen bekostigen, zijn ze blij met de steun van het Oranje Fonds.

Basisschool De Wegwijzer

Op vrijdag 15 maart willen ze bij basisschool De Wegwijzer aan de slag gaan. Na een aantal jaren vinden ze dat het weer tijd is om mee te doen aan NLdoet. Dit jaar willen ze graag de school en de pleinen opknappen, met als doel een opgefrist schoolplein en kleine opknapwerkzaamheden binnen de school.

Zorg- en Wooncentrum De Haven

In het zorgcentrum willen ze samen klussen in de beleeftuin en een bakfestijn organiseren voor de bewoners van Zorg- en Wooncentrum De Haven. Volgens het zorgcentrum is dit een mooie kans om iets te betekenen voor de ouderen in onze gemeenschap en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Bij veel vrijwilligersacties in Bunschoten hebben zich nog geen mensen aangemeld via de website van NLdoet, met uitzondering van de vrijwilligersactie bij De Wegwijzer en Zorgcentrum De Haven. Bij De Wegwijzer zochten ze vijftien vrijwilligers en hebben twee mensen zich al aangemeld. Bij Zorgcentrum De Haven zochten ze zes vrijwilligers en die hebben ze allemaal gevonden. Bij veel vrijwilligersacties in het dorp kunnen mensen zich dus nog aanmelden. Door heel het land zijn 6753 activiteiten aangemeld.