Deel dit artikel op social platform

Officieel opgeleverd: een schone en veilige Westdijk

 

Vandaag vond het afsluitende overleg plaats tussen de gemeente Bunschoten en Waterschap Vallei en Veluwe over de sanering van de Westdijk.

Hiermee zijn de werkzaamheden rondom de Westdijk officieel afgerond en is er een schone en veilige Westdijk opgeleverd. De werkzaamheden hebben veel vertraging opgelopen. Er kon lang niet gefietst, gereden of gewandeld worden naar de Palendijk.

Op 30 juni 2022 heeft het waterschap de sanering van de Westdijk gereed gemeld bij de RUD Utrecht (Ruimtelijke Uitvoeringsdienst Utrecht). Dit betekent dat de sanering van de Westdijk is uitgevoerd en de verontreiniging is verwijderd. Met het verwijderen van de bron van de verontreiniging en uitvoeren van de sanering voor 1 juli 2022, voldoet het waterschap aan de door de gemeente gestelde termijn. Dit is in het bestuurlijk overleg van vanmiddag door de gemeente Bunschoten bevestigd. De Westdijk is weer toegankelijk en de werkzaamheden eindelijk afgerond.

De partijen die aan dit project hebben bijgedragen, zijn trots en blij dat het eindelijk afgerond kan worden. Er is ook een zogeheten bijenhotel bij het gemaal geplaatst (zie foto) en er is een strook met bloemen gezaaid, die volgend jaar uitkomen. Dit om een biodynamische omgeving te creëren.

Lees het hele verhaal over de voortgang van de werkzaamheden aan de Westdijk en de reden waarom dit zolang heeft geduurd in de krant van vrijdag 15 juli. Ook te downloaden in de app!