Deel dit artikel op social platform

Omstanders achtervolgen verdachten van fietsendiefstal

 

Vanmiddag werden twee fietsen gestolen op de Sluisweg. Toeristen aten een ijsje en zagen ineens dat hun fietsen waren verdwenen. Het ging om twee elektrische fietsen. In de omgeving werd meteen gezocht naar de eventuele verdachten en fietsen.

Bij De Meent gedroegen twee mannen zich zeer verdacht. Een familielid zag uiteindelijk de twee fietsen staan tussen een aantal andere fietsen. De twee mannen sloegen direct op de vlucht. Een buurtbewoner had de mannen ook zien lopen met de fietsen. Omstanders gingen achter hen aan en maakten beelden van ze. Ondertussen werd ook de politie gebeld.

Onderweg kwamen omstanders de gemeentelijke handhavers tegen. Die hebben de verdachten staande gehouden op de Kolkweg en zijn met hen in gesprek gegaan. Ook waren de verdachten alcohol aan het drinken. Uiteindelijk arriveerde de politie. Na overleg werden de twee mannen aangehouden. Beide verdachten werden afzonderlijk vervoerd in een politiewagen. Een gemeentelijk handhaver is meegereden.

De fietsen van de slachtoffers hebben schade aan het slot opgelopen. De fietsen zijn naar de plaatselijke fietsenmaker gebracht.