Deel dit artikel op social platform

Ondanks regen veel gezelligheid op Burendag

 

Het was vandaag Burendag. Dit wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fond. De organisatie van Burendag heeft ook een financiële bijdrage beschikbaar voor infinitieven op Burendag.

In Bunschoten hadden negen locaties zich aangemeld om mee te doen aan Burendag. In de praktijk zijn er mogelijk meer locaties, omdat niet iedereen de activiteiten aanmeldt. Op enkele plekken in Bunschoten zijn ze van plan om morgen pas Burendag te vieren.

Rommelmarkt

In Eemdijk werd een rommelmarkt gehouden op een grasveld. Meerdere personen, voornamelijk kinderen, stonden met een kraampje. Vanwege de regen was een tent opgezet. Op het grasveld stond ook een luchtkussen.

Draaiorgel

Bij Zorg- en Wooncentrum De Haven hadden ze een draaiorgel gehuurd. Er werden bekende nummers gedraaid. Vanaf een balkon stonden bewoners van het zorgcentrum te luisteren naar de muziek. Af en toe deden de bewoners zelf een dansje op het balkon.

Hindernisbaan

Op de Noorderzate vermaakten kinderen zich op een hindernisbaan. Daarnaast stond in de straat ook nog een luchtkussen. Veel bewoners waren gezellig met elkaar aan het praten.

Ook in de Verdistraat lieten ze zich niet uit het veld slaan door de regen. Onder twee carports was een transparant zeil gespannen. Hierdoor zat iedereen droog en kon alsnog een gezellige Burendag gehouden worden.

Politie Bunschoten stond vandaag ook stil bij Burendag: ,,De meeste mensen zijn goede buren van elkaar. Ze gaan prettig met elkaar om, maken een praatje en komen misschien bij elkaar over de vloer. Maar soms lukt dat niet omdat de relatie met de buren niet goed is. De oorzaak daarvoor is vaak iets kleins wat langzaam uitgroeit tot een conflict en het woonplezier bederft. Dat is voor iedereen jammer, een goed gesprek doet dan soms wonderen.” De politie verwijst verder naar Buurtbemiddeling Bunschoten-Spakenburg. Die is te bereiken via (033) 299 2922 of mail rody@deboeibunschoten.nl.