Deel dit artikel op social platform

Onder schooltijd naar Noorwegen

 

Nadine Duijst (17) verblijft op dit moment in Noorwegen met een groep leeftijdsgenoten. Dit zijn jongeren vanuit heel Nederland. Een maand lang maken zij samen avonturen in het koude land en daarnaast hebben ze ook studietijd voor hun middelbare school. Want dat gaat gewoon door.

De organisatie van deze reizen naar Noorwegen gaat uit van Wylde leren. Zij willen de wereld aanbieden als nieuw klaslokaal. Nadine zit op ‘t Hooghe Landt in Amersfoort en volgt natuur, gezondheid en techniek op de havo. Op dit moment zijn er drie van de vier weken van de reis voorbij en Nadine heeft het erg naar haar zin.

Klinkt lastig om je schoolwerk vanaf zo’n verre afstand te moeten doen. ,,Dat lukt prima! Op dit moment zitten we wel zonder internet”, lacht Nadine. ,,Maar gelukkig heb ik vooraf foto’s van al mijn boeken gemaakt. Ik heb een planning, dus het komt helemaal goed”, legt Nadine uit. Ook heeft ze toetsen meegenomen vanuit Nederland. Deze toetsen heeft ze vooraf aan de leiding van de reis gegeven. Zij bewaren de toetsen, leggen ze klaar en hier worden de toetsen ook weer ingeleverd. ,,Ze houden het goed in de gaten, anders krijg je allemaal gespiek en dat moet je niet hebben!”, glimlacht Nadine. De leerlingen kunnen in ieder geval niet bij elkaar afkijken. ,,Iedereen doet andere niveaus en methodes, dus overleggen gaat niet”, beaamt Nadine.

Lees het volledige artikel vandaag in de krant, ook in de app!