Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Onderzoek op boerderij aan de Gasthuisweg

Op dinsdag 2 april was de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aanwezig op een boerderij aan de Gasthuisweg, waarbij ook twee politievoertuigen aanwezig waren.

De politiewoordvoerder kan vanwege privacywetgeving niet delen waarom de politie aanwezig was. NVWA-inspecteurs voerden onderzoek uit op meerdere plekken op de boerderij, waaronder een stal en een weiland, en spraken ook met de boer. Een NVWA-woordvoerder heeft aangegeven dat ze op dit moment nog niets kunnen zeggen over de reden van hun aanwezigheid, maar mogelijk zullen ze hier later informatie over verstrekken.

Vorig jaar in april werden door NVWA-inspecteurs volgens hun 128 verwaarloosde runderen aangetroffen op een boerderij aan de Gasthuisweg. Deze dieren werden destijds door de NVWA in bewaring genomen. De veehouder werd toen door de politie aangehouden omdat hij een NVWA-inspecteur had bespuugd en bedreigd. Uiteindelijk zijn de betreffende dieren weer teruggegeven aan de boer.

Hoewel de politie en de NVWA vandaag aanwezig waren op de boerderij, betekent dit niet meteen dat er op dit moment misstanden plaatsvinden.