Deel dit artikel op social platform

Ongeval Amersfoortseweg zorgt voor gevaarlijke situaties

 

Er heeft vanmiddag rond 17,15 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Amersfoortseweg.

Een vrouw werd aangereden door een personenauto toen ze wilde oversteken. Aan de schade van de auto was te zien dat het een flinke klap is geweest.

In de voorruit van de auto zat een flinke barst. De vrouwelijke fietser was gewond geraakt. Een rijinstructeur was gestopt om eerste hulp te verlenen bij het ongeval.

Het slachtoffer wilde hoogstwaarschijnlijk van of naar een huis oversteken, die aan de drukke weg zit. Voor het slachtoffer werd een ambulance opgeroepen. Het verkeer stond helemaal vast door het ongeval. Veel weggebruikers begonnen over de Ventweg te rijden. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties voor de fietsers.

Eén van de automobilisten was tijdens het rijden over de Ventweg aan het filmen met een mobiel. Dit werd gezien door een agent. De agent schreeuwde dat de automobilist moest stoppen. Hier werd geen gehoor aan gegeven, wel werd de mobiel weggelegd door de bestuurder.

De lijnbus richting Bunschoten besloot om niet over de Ventweg te rijden. Hierdoor moesten de reizigers vanaf de carpoolplaats lopend verder naar Bunschoten. De bus die richting Amersfoort ging besloot wel over de Ventweg te rijden.

Het slachtoffer werd gestabiliseerd door de ambulancedienst. Ze werd uiteindelijk in een vacuümmatras naar het ziekenhuis vervoerd. Toestand van het slachtoffer is onbekend, wel was het slachtoffer bij kennis. Agenten hebben geholpen met de afhandeling. Een bergingsbedrijf zal de beschadigde auto mee gaan nemen. Op de Amersfoortseweg was het al extra druk, omdat de Bisschopsweg afgesloten is voor het verkeer.