Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

Ontbijten met de burgemeester

 

Om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen, kwamen de leerlingen uit groep 8 van basisschool Het Talent vrijdagochtend ontbijten in het gemeentehuis. Samen met burgemeester Melis van de Groep genoten de kinderen van een lekker, gezond en ambachtelijk ontbijt.

Het was een leerzame ochtend, waarbij samen met de kinderen werd gesproken over het belang van ontbijten.

In een nieuw jasje

Na een stop van twee jaar vanwege corona kon het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Het burgemeestersontbijt vindt namelijk een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Voor het eerst wordt het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Ontbijtpakket

De kinderen van basisschool Het Talent hebben ontbeten met een (volkoren) ontbijtpakket van bakker Klaas Hartog. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.