Terug
Deel dit artikel op social platform

Ontdek de kunst van het aankleden in klederdracht nu zelf

 

De historische vereniging Bunscote biedt jou de kans om te ontdekken hoe je de echte Spakenburgse klederdracht op de juiste en meest verzorgde manier kunt dragen. Op 31 mei en 7 juni organiseren ze een exclusieve cursus klederdracht aankleden, speciaal voor jou!

Deze cursus is momenteel belangrijker dan ooit tevoren! De laatste vrouwen die nog dagelijks in klederdracht lopen worden ouder, waardoor het steeds moeilijker wordt om iemand te vinden die de kunst van het aankleden perfect beheerst. ,,We willen voorkomen dat deze waardevolle kennis verloren gaat, en daarom organiseert de historische vereniging deze unieke aankleedcursus. Hoe meer mensen de juiste informatie hebben over onze klederdracht, des te kleiner de kans dat deze prachtige dracht verloren gaat.”

Naast dat deze avonden waardevol zijn voor de toekomst, zijn deze avonden ook bedoeld als een gezellig uitje! Kom samen met je vriendinnen of familie en maak van deze cursus twee leuke avonden. De locatie is het duivenlokaal, gelegen aan de Prins Johan Frisostraat 13. ,,We starten beide avonden om 19:00 uur. Neem vooral je eigen klederdracht mee. Geen eigen klederdracht? Wij voorzien je graag van passende leenkleding.”

Wil je deelnemen aan deze unieke cursus? Geef je dan snel op via Wimpje Blokhuis, telefonisch bereikbaar op 033-2980633 of stuur een berichtje naar Wendy Beukers op 06 163 938 62 of via de Instagram-/Facebook-pagina @historischeverenigingbunscote.