Deel dit artikel op social platform

Open Atelier Route in Baarn

 

De Open Atelier Route Baarn wordt komend weekend voor de zestiende keer gehouden.

Elke twee jaar stellen ruim dertig Baarnsche kunstenaars hun atelier of expositieruimte open voor nieuwsgierige kunstliefhebbers. Eigenlijk zou de zestiende editie vorig jaar plaatsgevonden hebben, maar vanwege corona en de bijbehorende maatregelen is de route verplaatst naar dit jaar.

,,We zijn ontzettend blij dat we dit jaar de Open Atelier Route weer kunnen houden”, zegt Petra van Nieuwburg, medeorganisator van de Open Atelier Route. ,,Het is een mooie gelegenheid voor kunstenaars en kunstliefhebbers om elkaar te ontmoeten. Het is een perfecte manier om op een laagdrempelige wijze kennis te maken met allerlei kunstvormen èn de makers. We hopen hierdoor de belangstelling voor kunst te vergroten, de waarde van kunst (creëren) te laten zien en mensen enthousiast te maken om bijvoorbeeld een kunstwerk te kopen of zelf aan de slag te gaan door een cursus te gaan volgen.”

Petra roept het publiek op om te komen kijken: ,,Het is belangrijk en inspirerend om met je eigen zintuigen kunst waar te nemen. Om het materiaal, de techniek en de kleuren te kunnen beleven. Goede kunst ‘doet iets met je’. Wat dat precies is, kun je alleen zelf ervaren. Daarom nodigen wij ook uit: kom kijken, ontmoeten, genieten en verwonderen!”

Ook voor de kunstenaars is de Open Atelier Route een mooi concept en een informele manier om hun passie voor hun werk met mensen te delen. Gerrit van Lente, medeorganisator en deelnemend kunstenaar: ,,Tegenwoordig wordt veel getoond en gedeeld via internet en social media. Dat is een mooie manier om bekendheid te verwerven en jezelf en je werk te laten zien, maar het is minstens zo belangrijk om in je eigen atelier of expositieruimte interactie te hebben met bezoekers om zo te ervaren wat mensen van je werk vinden. Dat kan enorm stimuleren, zeker ook voor beginnende kunstenaars.”

De Open Atelier Route is zaterdag 27 en zondag 28 augustus van 11.00-17.00 uur. De Centrale Expositie en tevens startpunt van de route is bij Wim Hogeveen Mannen, gevestigd aan de Laanstraat 65-D in Baarn. Hier kunt u al op dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 augustus tussen 14.00-17.00 uur een voorproefje komen nemen. Er ligt een gratis kleurenfolder met plattegrond voor u klaar, waarop u uw route kunt uitstippelen. Tijdens het Open Atelier Weekend is de Centrale Expositie bij Wim Hogeveen Mannen geopend van 11.00-17.00 uur.