Deel dit artikel op social platform

Open Dag bij Stichting De Paardenkamp

 

Heel veel nieuwe paarden waaronder twee met een bijzondere carrière, een demonstratie van ‘t Brabants Span, excursies naar het Paddock Paradise in de huifkar en nog veel meer: de open dag bij Stichting De Paardenkamp komt er weer aan.

Op zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op het terrein van Boerderij Vosseveld in Soest. ,,Het afgelopen half jaar hebben wij twaalf nieuwe bewoners mogen verwelkomen en tijdens de open dag worden deze paarden allemaal voorgesteld aan het publiek. Éen van hen is Zydane, een heus politiepaard dat na jarenlange trouwe dienst van zijn pensioen mag genieten. Zo heeft elk van de nieuwe bewoners een eigen verhaal, dat wij u graag laten horen op 29 oktober.

Naast het voorstellen van de paarden, staat er nog meer op het programma. ‘t Brabants Span geeft een indrukwekkende kür op muziek met een viertal paarden. ,,Wij verwachten bezoek van de grote kindervriend uit Spanje om zijn trouwe viervoeter een goede oude dag te wensen. Wie altijd al eens een kijkje heeft willen nemen op het Paddock Paradise van De Paardenkamp, kan tijdens de open dag in de huifkar stappen en een excursie maken naar deze bijzondere huisvestingsvorm. Op het Paddock Paradise, een natuurgebied van zo’n negen voetbalvelden groot, geniet een kudde paarden van een goede oude dag. Absoluut de moeite van het bezichtigen waard!”

Op het terrein van Boerderij Vosseveld staan allerhande spullen uitgestald op de rommelmarkt en zijn bij de diverse kramen leuke paardenspulletjes te koop. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de 120 paarden die momenteel op De Paardenkamp van hun pensioen genieten. Kinderen kunnen geschminkt worden en een heerlijke pannenkoek verorberen. De medewerkers van De Paardenkamp geven rondleidingen en in de filmzaal draait een prachtige film over de geschiedenis, het werk en de bewoners van het rusthuis voor oudere paarden.

De open dag op zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur vindt plaats op Birkstraat 96 in Soest en is gratis toegankelijk. Parkeren kan op de parkeerweide naast het Avia tankstation, volgt u hiervoor de borden P-Paardenkamp.

Wat: open dag bij Stichting De Paardenkamp.

Waar: Birkstraat 96, 3768 HL Soest.

Wanneer: Zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.