Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Pannakooi neergezet bij sportbasisschool ‘t Kruisrak

Op donderdag 22 februari werd een sportieve activiteit georganiseerd op het schoolplein van sportbasisschool ‘t Kruisrak. Het Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) ontvangt subsidie van de gemeente om activiteiten te organiseren, waaronder nu tijdens de vakantieperiode. Er waren geen kosten verbonden aan deelname aan de activiteit van vandaag.

Gymdocent Kyon van Heusden had een pannakooi meegenomen en opgezet, waarvan de kinderen gebruik konden maken. Van Heusden is tevens actief als voetbaltrainer bij Roda ’46 en kan de kinderen dus veel leren op het gebied van voetbal. Een groot aantal kinderen maakte gebruik van de pannakooi om samen om te voetballen. Deze maand werkt de gemeente Bunschoten al tien jaar samen met het Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS).

In de loop der jaren hebben ze vele ouderen, jongeren en kinderen in beweging gekregen met hun activiteiten. Zo werd bijvoorbeeld afgelopen vrijdag ook een streetsporttoernooi gehouden voor jongeren. Daarnaast organiseert men ook bewegingsactiviteiten in het dorp voor andere doelgroepen zoals kinderen met een beperking en ouderen. Eerder deze maand heeft het NBSS, ter viering van het jubileum, een gevulde fruitmand bezorgd bij de gemeente. Daarnaast zullen ze gedurende tien weken gezonde snacks bezorgen bij het gemeentehuis.