Deel dit artikel op social platform

PCB de Vlucht wint ‘Bunschoten zit niet stil in april’

De gemeente Bunschoten heeft zich als doel gesteld dat alle inwoners een leven lang gezond blijven. Voldoende bewegen is hiervoor erg belangrijk en daarom is er vanuit het Preventieakkoord Bunschoten in de maand april een challenge bedacht: ‘Bunschoten zit niet stil in april’.

De Hersenstichting ontwikkelde in het begin van de lockdowns samen met neurowetenschapper Erik Scherder de Ommetje-app. Deze app motiveert je om iedere dag een wandeling te maken. Zo krijg je tijdens het wandelen leuke hersenfeitjes en scoor je punten door meerdere dagen achter elkaar te wandelen en bijvoorbeeld een x-aantal minuten achter elkaar te wandelen. Je kunt je hierbij aanmelden voor een team – zoals je collega’s of familie – om het competitie-element te vergroten. De Ommetje-app leent zich dus perfect voor een laagdrempelige challenge om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. En dat is gelukt!

Tussen 7 en 30 april konden inwoners van de gemeente zich via een speciale code in de Ommetje-app aanmelden voor de challenge ‘Bunschoten zit niet stil in april’. In teamverband (families, sportverenigingen, bedrijven) werd iedereen uitgedaagd te wandelen en daarmee punten te scoren in de Ommetje-app. In totaal hebben veertien bedrijven, twee vrienden-/familieteams en één verenigingsteam de handschoen opgepakt en samen hebben zij 5.875,9 kilometer afgelegd! Er is gekeken naar het puntenaantal naar rato (totaalaantal punten van een team : aantal deelnemers binnen dat team) om de winnaars te bepalen. De top drie is geworden:

1.PCB de Vlucht

2.Team Prikkie

3.De Haven Taanderij

PCB de Vlucht is de grote winnaar met een gemiddeld puntenaantal van 369,6. Zij winnen een geheel verzorgde sportmiddag ter waarde van € 500,-. ,,Bedankt voor ieders deelname en blijf vooral doorgaan met wandelen!”